BODY BACKGROUND

O nama

Kompanija MegaTON Production je osnovana 1998. godine od strane Predraga Milutinovića koji je sve do 2020 godine bio jedini vlasnik i direktor kompanije. 2020 godine Megaton menja vlasničku strukturu dokapitalizacijom kojom su danas vlasnici Megatona Predrag Milutinović i Saša Mirković.

Decenije poslovanja je obeležila posvećenost u kreiranju, projektovanju i unapteđenu tehnoloskih procesa.
Kroz profesionalnu realizaciju referentnih produkcijskih projekata, MegaTON se pozicionirao kao lider na tržištu regiona.

MegaTON Production doo je kompanija prepoznatljiva po kreiranju i realizaciji složenih multimedijalnih produkcijskih i programskih projekata: od festivala I koncertnih turneja, kompleksnih državnih i međunarodnih projekata, do specifične produkcije TV prenosa.

Poslovni uspeh se uglavnom vezuje za realizaciju po gabaritima najobimnijih, kao i specifično intoniranih projekata.

Vlasnici

Predrag Milutinović

Predrag Milutinović

Pozicija: Direktor i osnivač

Vlasnik MegaTON Production je Predrag Milutinović. Rođen 1957. godine. 1981. godine diplomirao na Filozofskom fakultetu Beogradskog Univerziteta na grupi za etnologiju (engl.antropology). Od 1984. do 1986. godine radio kao stručni saradnik Ministarstva kulture a od polovine 1986.do 1987.godine kao stručni saradnik Turističke organizacije Grada Kragujevca. Od 1988. do 1989. godine zaposlen kao kustos u Narodnom muzeju u Kragujevcu. Krajem 1989.godine imenivan za direktora republičke ustanove Studentski Kulturni Centar Univerziteta u Kragujevcu gde radi do 1996. godine. Krajem 1996. godine osniva društveno preduzeće za muzičko-scensku delatnost SCENA, a 1998. godine suvlasničku produkcijsku kompaniju MegaTON Production sa sedištem u Kragujevcu. 28. 02.2004. godine u Republičkoj Agenciji za Privredni Registar APR, sa vlasničkim udelom od 100%, registruje MegaTON Production doo sa sedištem u Beogradu.

Saša Mirković

Saša Mirković

Pozicija: Producent i osnivač

Vlasnik MegaTON Production je Saša Mirković.
Saša Mirković je magistar prava. Osnovnu i srednju školu kao i nižu muzičku školu završio u Boru, a Pravni fakultet u Beogradu i Novom Sadu.
Nakon studija zaposlio se u Taš estradi i započeo karijeru producenta i menadžera. Vodio je karijere mnogim poznatim ličnostima iz sveta show biznisa sa prostora bivše Jugoslavije. Saradjivao je sa Grupom Magazin, Borisom Novkovićem, Vladom Kalemberom, Alenom Islamovićem, Tošetom Proeskim, Juricom Padjenom, Rajkom Dujmićem, Miroslavom Ilićem, Dobrivoje Topalović, Predrag Živković Tozovac, Goca Tržan, grupa Legende, Željko Joksimović, Zdravko Čolić.
Najveće rezultate je postigao vodeći karijere Aleksandra Vuksanovića(Aca Lukas), Marije Šerifović i Leontine Vukomanović.
Sa Leontinom je 2006 god. osnovao najveći dečiji muzički festival na svetu “Čarolija”.
Producirao je i mnoge ploče i CD naših najpoznatijih umetnika kao i mnogobrojne festivale širom bivše Jugoslavije.
2005.godine je osnovao produkcijsku kuću Beoton, koja se bavi muzičkom i tv produkcijom. Najpoznatije emisije Beotona su Rikošet, Nemoguća misija, Nedostatak dokaza, Ništa za sakriti, Javni konkurs, Telefon....
Beoton je organizator i mnogih velikih koncerata u najvećim prostorima u zemlji i inostranstvu. Najveći koncert koji je Beoton organizovao je koncert Ace Lukasa na Marakani u Beogradu.
Upoznao se sa Marijom Šerifović 2005. godine, na Radijskom festivalu, a godinu dana kasnije
započinje saradnju sa njom.
2007. je šef tima predstavnika Srbije na takmičenju Eurosonga u Helsinkiju.
Vrhunac ove saradnje je pobeda na Eurosongu u Helsinkiju, 2007. godine.

Dobitnik više priznanja iz zemlje i inostranstva:

- 2007, 2008, 2011. dobitnik nagrade “Beogradski pobednik”.

- 2007. Zlatna značka KPZ Srbije.

- 2007. Principles of the QC 100 total quality management model, za najbolju kompaniju i menadžera, koju mu je dodelila španska organizacija evropskog ranga BID Bussines Initiative Directors.

- 2008. Oskar popularnosti za dečji festival Čarolija.

- Dobitnik više zahvalnica za solidarnost, humanost i društvenu odgovornost i dobrotvorni rad.

Dugo godina se Mirković bavio i poslovima političkog marketinga saradjujući sa Ivicom Dačićem predsednikom SPS-a, Tomislavom Nikolićem - predsednikom SNS-a kao i današnjim predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem.
2012 godine bio je pomoćnik ministra saobraćaja u Vladi Ivice Dačića, a nakon toga postaje predsednik skupštine Grada Zaječara i Narodni poslanik Republike Srbije. Politikom je prestao da se bavi 2016 godine po isteku mandata Narodnog poslanika.
2020 godine sa Sašom Al Hamedom osniva produkcijsku kuću Hype i istoimenu televiziju.
Autor je knjige “Molitva za patriote”
Danas Saša Mirković radi na poslovima produkcije TV serija i filmova i muzičkih sadržaja.
Naš najpoznatiji menadžer i producent ima i svoje omiljene citate. Na primer citat Pabla Pikasa: ”Kažete da ste neshvaćeni mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik ali je umeo da čeka”
Životna filozofija Mirkovića je “kocka uspeha”, prve četiri strane “kocke uspeha” su: dobra ideja, projekat, organizacija i upornost. Medjutim, preostale dve stranice “kocke uspeha” u njegovoj karijeri je “ON” kako kaže, “čovek spreman da rizikuje i da marljivo i predano radi”.

Poslovni prostor

  • Magacinski prostor sa 3000 m² objekata pod krovom i 6000 m² sa asfaltiranim prilaznim saobraćajnicama, parkingom i zelenim površinama. Kompleks je ograđen, obezbeđen sistemom sigurnosnih kamera i spoljnom rasvetom.
  • Rezidencijalni objekat 360 m² za prezentacije, proslave i boravak zaposlenih.
  • Bravarska i stolarska radionica za proizvodnju scenografskih elemenata.
  • Poslovni prostor-kancelarije za menadžment u centru Beograda, prizemlje sa 3 parking mesta. 80m².
close icon